latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 25/05/2023 17:36:07
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

16. marta 2023. godine držana je 36. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2022. i plan rada za 2023. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
Živojinu Perišiću, dipl. maš. inž.

 


Vesti

Objavljen konačan program Procesinga '23

Društvo za procesnu tehniku objavilo konačan program Procesinga '23

Tradicionalni 36. Međunarodni kongres o procesnoj industriji održava se 1. i 2. juna 2023. godine u Centru za stručno usavršavanje, Šabac. Procesing ’23 organizuje Društvo za procesnu tehniku, pri SMEITS-u, u suorganizaciji Mašinskog fakulteta u Beogradu i SET Trebinje.

Prisustvo Procesingu '23 je besplatno, ali uz obaveznu registraciju (klikom na qr-kôd ili njegovim skeniranjem). 

undefined 

 

Generalni pokrovitelj je Elixir Group, sponzori su Grundfos, Kazantrade, Wilo, Cim gas, a pokrovitelji Inženjerska komora Srbije, Institut za nuklearne nauke "Vinča" i Akademija strukovnih studija Šabac. Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija finansijski podržava i ovogodišnji Procesing.

Preko šezdeset radova svrstano je u tematske oblasti: Procesne tehnologije; Projektovanje, izgradnja, eksploatacija i održavanje procesnih postrojenja; Osnovne i pomoćne operacije, aparati i mašine u procesnoj industriji; Energija u procesnoj industriji; Inženjerstvo životne sredine i održivi razvoj u procesnoj industriji; Procesi i postrojenja u pripremi i prečišćavanju vode u procesnoj industriji; Sušenje i sušare; Gasna tehnika (gorivi, tehnički i medicinski gasovi; proizvodnja i primena); Modelovanje i optimizacija procesnih i termoenergetskih postrojenja; Merenja i upravlјanje u procesnoj industriji; Inženjerski menadžment, kvalitet i standardizacija.

Kompanija Elixir Group predstaviće razvojne projekte na tehnološkim unapređenjima proizvodnih procesa usmerene na uvođenje novog poslovnog modela sa cilјem racionalizacije potrošnje prirodnih resursa, povećanja energetske efikasnosti i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. 

Na programu su i sledeći okrugli stolovi: 

1. Monitoring emisija i kvalitet ambijentalnog vazduha. Moderator: dr Slobodan Tošović

2. Dekarbonizacija industrije u Srbiji. Moderator: dr Hristina Čarapina

3. Oprema pod pritiskom. Moderatori: Ilija Kovačević, Dejan Simonović

4. Primena modela, standarda i alata za menadžment kvaliteta i životne sredine u procesnim industrijama. Moderator: prof. dr Mladen Đurić

 

 Dalje... 

Sve vesti | NaslovnaGeneralni pokrovitelj  
54. Međunarodnog kongresa o KGH 

Elcom Trade


Pokrovitelj izložbe u okviru
54. Međunarodnog kongresa o KGH