latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 11/02/2020 08:07:27
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

26. februara 2019. godine držana je 31. Skupština SMEITS-a. Usvojen je Izveštaj o radu  SMEITS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Aleksandru Petroviću, dipl. maš. inž.


Vesti

DOIEE na Međunarodnim danima energetike i investicija

Na poziv CEDEF-a, organizatora Međunarodnih dana energetike i investicija u Novom Sadu, članovi DOIEE učestvovali u radu panela Energija sunca i vetra.

U Novom Sadu je 28. i 29. oktobra organizovan skup „Međunarodni dani energetike i investicija" u organizaciji Novosadskog sajma, CEDEF-a (Centralnoevropskog foruma za evropski razvoj) i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.

 

ДОИЕЕ-1 

Ilija Batas-Bjelić, Zoran Nikolić Ana Bovan, Boris Dumnić, Zoran Pobor 

 

Organizatori su SMEITS-u ponudili da učestvuje u jednočasovnom panelu „Energija sunca i vetra", jer je to jedna od tema o kojoj se govorilo na nedavno završenoj 3. Međunarodnoj konferenciji o obnovljivim izvorima električne energije. Pozivu su se odazvali gg. Zoran Nikolić, Ilija Batas Bjelić i Ilija Radovanović. 

Otvarajući panel, prof. dr Ana Bovan, predsednica CEDEF-a, zahvalila se SMEITS-u na saradnji, predstavila paneliste i dala reč prof. dr Iliji Batas Bjeliću koji je ukratko govorio o potrebama za skladištenjem električne energije dobijene iz obnovljivih izvora. Zatim je dr Zoran Nikolić, predsednik Društva za OIEE, ukratko prikazao svoje rešenje za autonomno napajanje električnom energijom jednog manastira udaljenog od elektromreže. Mr Ilija Radovanović, član Upravnog odbora DOIEE, ukazao je na pretnje koje vetroparkovi predstavljaju za životinjski svet i da je razvijen poseban softver za sprečavanje sudara ptica sa lopaticama vetrogeneratora.

 

Prof. dr Ilija Batas Bjelić 

 ундефинед

Dr Zoran Nikolić 

 ундефинед

Mr Ilija Radovanović 

 ДОИЕЕ

Prof. dr Boris Dumnić 

 ДОИЕЕ

Zoran Pobor 

 

Posle izlaganja gospodina Zorana Pobora, iz Istraživačko-razvojnog centra „Milković Pendulum" i prof. dr Borisa Dumnića, sa FTN iz Novog Sada, gospođa Bovan je pokrenula i vodila živu diskusiju o temama sa kojima su se panelisti predstavili.

Sve vesti | Naslovna

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH