latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 11/02/2020 08:07:27
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

26. februara 2019. godine držana je 31. Skupština SMEITS-a. Usvojen je Izveštaj o radu  SMEITS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Aleksandru Petroviću, dipl. maš. inž.


Vesti

Energetska efikasnost školskih objekatna primeru elektrotehničke škole"Rade Končar"

ундефинед

 
26. decembra o.g. u 13 časova u Domu inženjera Srbije, Kneza Miloša 7a/III, Društvo za obnovljive izvore električne energije oragnizuje predavanje Energetska efikasnost školskih objekatna primeru elektrotehničke škole"Rade Končar". Predavač Aleksandar Savić, dipl. inž. el.

U radu su prikazane tehničke mere koje se mogu primeniti u cilju povećanja energetske efikasnosti objekta elektrotehničke škole ''Rade Končar''. Poseban značaj je dat mogućnostima društva za realizaciju prikazanih mera, odnosno današnjim ekonomsko-pravnim okolnostima. Osim energenata: vode, električne i toplotne energije, razmatrana su i dva načina ventilacije učionica sa aspekta gubitka energije i kvaliteta uslova rada. Proširenje postojeće školske fotonaponske elektrane sa 5 kW na 29,95 kW, kao i očekivana dobit od proizvodnje električne energije, pokazuje se kao neophodan uslov za realizaciju svih ostalih navedenih mera. Kao poslednja mera za povećanje energetske efikasnosti predstavljen je idejni projekat korišćenja geotermalne energije kao zamena postojećeg snabdevanja toplotnom energijom iz beogradskih toplana. 

Sve vesti | Naslovna

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH