latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 11/02/2020 08:07:27
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

26. februara 2019. godine držana je 31. Skupština SMEITS-a. Usvojen je Izveštaj o radu  SMEITS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Aleksandru Petroviću, dipl. maš. inž.


Vesti

60 godina SMEITS-a

60 godina SMEITS-a

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) je 4. novembra obeležio jubilej - 60. godišnjicu uspešnog rada. Akademija koja je tim povodom održana u Domu Nikola Tesla, domu inženjera i tehničara Srbije, prisustvovali su istaknuti članovi Saveza, gosti, preduzeća i institucije čija je dugogodišnja uspešna saradnja sa SMEITS-om značajno doprinela ostvarenju njegovih najvažnijih ciljeva.

Čestitajući jubilej, sekretar Saveza inženjera i tehničara Srbije, Mr Branislav Vujinović je tom prilikom istakao da je SMEITS jedan od najaktivnijih članica Saveza sa bogatim programima. Posebno je istakao vredan i pregalački rad Stručne službe koja na visoko profesionalni način ostvaruje ideje članova SMEITS-a.

Predsednik SMEITS-a Dr Milovan Živković je u svom uvodnom referatu istakao ovogodišnje rezultate, planove za budučnost kao i poseban osvrt na problematiku omasovljavanja. Najavljujući monografiju «60 godina SMEITS-a» kolega Živković je istakao zasluge kolega koji su obeležili ovaj period.

Mr Zoran Stajić je dao sažeti prikaz monografije istačući samo najkaraktirističnije detalje obzirom da svaki od pristnih dobija monografiju i da će čitajući monografiju biti bolje upoznat sa detaljima razvoja Saveza.

 

Бошко ПачанскиЈован МиливојевићМиливоје СекулићСветислав ЗарићБранислав ТодоровићДрагутин КнежевићСтеван ШамшаловићМартин БогнерБошко ИванковићГојко ДотлићЖика ПеришићИлија КовачевићСава ПантовићДрагомир Шамшаловић

U svečanom delu Akademije podeljene su zahvalnice sa prigodnim poklonima najaktivnijim članovima za proteklih 60 godina. To su: Boško Pačanski, Jovan Milivojević, Milivoje Sekulić, Svetislav Zarić, Miloš Galebović, Branislav Todorović, Dragutin Knežević, Stevan Šamšalović, Martin Bogner, Nenad Đajić, Boško Ivanković, Gojko Dotlić, Žika Perišić, Ilija Kovačević, Sava Pantović i Dragomir Šamšalović.

Akademiju je propračena prigodnom izložbom. 
Posle podele Zahvalnica za prisutne je priređen koktel.

Sve vesti | Naslovna

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH