latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 11/02/2020 08:07:27
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

26. februara 2019. godine držana je 31. Skupština SMEITS-a. Usvojen je Izveštaj o radu  SMEITS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Aleksandru Petroviću, dipl. maš. inž.


Vesti

EU DIREKTIVA ENERGETSKE EFIKASNOSTI ZGRADA

U organizaciji Privredne komore Beograda i Društva za KGH organizuje se tribina sa temom: EU DIREKTIVA ENERGETSKE EFIKASNOSTI ZGRADA I NACIONALNI AKCIONI PLAN  ENERGETSKE  EFIKASNOSTI ZGRADA REPUBLIKE SRBIJE. Tribina će biti održana u sredu, 20. aprila 2011. god., sa početkom u 10,30 časova, u Privrednoj komori Beograda,  Kneza Miloša 12, sala na VI spratu.

Energetska efikasnost jeste značajan resurs zemalja koje su energetski zavisne, a investicije u povećanje energetske efikasnosti upravo predstavljaju ulaganje u budućnost. Imajući u vidu ograničene resurse, s jedne strane, a rastuće potrebe za energijom, s druge strane,  pitanje energetske efikasnosti dobija sve više na značaju. U tom smislu, sa ciljem pravovremene i kvalitetne informisanosti privrede Centar za razvoj i transfer tehnologija i ekologiju  

 

Cilj tribine je predstavljanje trenutnog stanja primene i tekućih promena Direktive energetske efikasnosti zgrada, EPBD 2002/91/EC i Nacionalnog akcionog plana energetske efikasnosti zgrada Republike Srbije, uz sagledavanje njegovog značaja sa stanovišta utvrđenih iznosa ciljnog smanjenja potrošnje energije i korišćenja OIE, kao i  uticaja na privredu i društvo u celini. Takođe na tribini će biti razmatran nacrt Pravilika o energetskoj sertilfikaciji zgrada. 

 S obzirom na značaj tematike i njenu aktuelnost, ali i ograničen broj učesnika, molimo Vas da, najkasnije do 18. aprila 2011. godine  potvrdite svoje učešće  na tribini na  e-mail adresu: ajanjic@kombeg.org.rs . Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije, kontakt osoba: Andjela Sofić, Centar za razvoj i transfer tehnologija i ekologiju, Privredna komora Beograda,  tel: 011/2641-355, lok. 159.

Sve vesti | Naslovna

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH