latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 21/05/2020 14:40:45
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

3. marta 2020. godine držana je 32. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2019. i plan rada za 2020. godinu. 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Milovanu Živkoviću, dipl. maš. inž.


Vesti

UPRAVLJANJE OTPADOM I PRIMENA NOVIH TEHNOLOGIJA U TRETMANU OTPADA

Predavanje pod gornjim nazivom održaće se 06. decembra o.g. u 17.00 časova u Paračinu u sali Gradskog pozorišta. Predavač je Dragan Kovačević. U okviru ovog predavanja održaće se diskusija na temu tretmana otpada i korišććenje otpada u cilju dobijanja toplotne energije.

Predavanje se održava u okviru Projekta o mogućnosti unapređenja zaštite životne sredine kroz primenu novih tehnologija koji finasira Fond za zaštitu životne sredine. 

Otpad danas prestavlja novac na „dohvat ruke". U 21. veku, otpad ne predstavlja više samo problem zaštite životne sredine, već predstavlja značajan i upotrebljiv resurs. Njegovim pravilnim korišćenjem smo danas u mogućnosti da: rešimo velike količine otpada, neutrališemo opasan otpad, dobijemo električnu energiju, obezbedimo grejanje u domaćinstvima i industriji, ponovo koristimo najrazličitije materijale zahvaljujući reciklaži, itd.. Upravljanje otpadom predstavlja obavezan način pristupa problemu otpada gde se kroz primenu njegovih osnovnih postulata , otpad iz velikog problema pretvara u ekonomsku dobit i zdraviju životnu sredinu. Cilj ovog rada je upoznavanje javnosti sa problemom otpada, prezentovanje sadašnjeg stanja u zemlji, kao i predstavljanje novih tehnologija u tretiranju otpada.

Sve vesti | Naslovna

undefined

Generalni pokrovitelj  
50. Međunarodnog kongresa o KGH 


undefined


Pokrovitelj izložbe u okviru
50. Međunarodnog kongresa o KGH